Håltimmar

Idag har ingenting direkt spännande hänt. Jag har mest sovit, när jag inte har varit på lektion. Men jag har haft en jävla massa håltimem idag. Det gillar jag. Men det är tråkigt att det blev på hundträningen bl.a. Inte för att jag är dålig på att träna hund, för det gör jag flera gånger dagligen. Det är bara det att jag tycker att en del andra hundar i klassen kan behöva aktiveras!

Själv jobbar jag på med lydnaden och freestylen. Har troligvis en låt att jobba med nu! Nästa tävling är i november och till dess ska vi jobba hårt. Uppflytt till trean är ju faktiskt målet.


Nu ska jag däremot äta kvällsfika. Sen är det dags att städa rummet, innan jag åker och handlar :).

Jag vill inte längre lata mig

Är fast på youtube för tillfället. Kollar på lite olika freestyle program i hopp om att bli inspirerad. Jag är trött på att slänga ihop program med hundarna i sista sekunden och hoppas på att det funkar på planen. Nu vill jag vara seriös och faktiskt visa upp oss på rätt sätt.
Jag har stora mål med båda mina hundar. Nu är det dags att sluta lata sig och börja jobba ordentligt!


Lydnadskurs

Då har man påbörjat en lydnadskurs för Agnes Mohlin. För ut på lydnadsplanen vill jag komma. Då är det smidigt med en kurs för någon man känner, speciellt när hon håller den här på skolan. Samtidigt som jag lär mig så bidrar jag med pengar till hennes resa till Kenya. Två flugor i en smäll alltså och fler än så!

När kursen är slut så ska jag och Muscot slänga oss ut på tävlingsplanen. Sen får vi se om det blir någonting för Nikita också.

Först upp: Fot-träning!
Det har jag alltid velat lära mina hundar, men tyckt att det är för tråkigt och tagit för lång tid. Därför har roligare trix gått före. Det ångrar jag nu.. Men nu ska det bli av!


Muscot mot eliten!

Idag har det blivit en del träning med Musen och mer träning kan jag garantera för den här veckan! Vi har en hel del på gång.
Planen är att den 7 november på tävlingen i österåker få uppflytt till klass III.
Till dess har vi lite att jobba med :)


Freestyle SM, dag 2

Dags att få berätta om min och Nikitas andra dag på Freestyle SM.

Dagen började inte alls bra. Jag vaknade tio minuter innan min buss skulle gå. Pinsamt! På SM och allting. Men, det var väl lite typiskt mig. I panik försökte jag hitta ett sätt att ta mig till tävlingsplatsen. Tillslut löste Annie problemet, då en av arrangörerna kunde hämta upp mig i Farsta.
Tyvärr kom jag försent till min start. Men det var ändå rätt skönt att få starta sist. Då hade både jag och hund tid att lugna ner oss efter en stressig morgon.
Tog mig tid att rasta och värma upp henne i skogen, som jag helt glömde bort innan min start första dagen. På med alla kläder och sedan var det bara att gå in på planen.

En tokigt nervös matte som i all stress blev osäker och glömde bort programmet, förstörde en hel del. Det gick ungefär som dagen innan. Tur då att det är en inofficiell tävling, så resultaten syns inte på hundens sida. Haha!

Tyvärr var det två ekipage som blev diskade under dagen. Två hanar som troligtvis var sugna på en löptik.
Vem vet hon kanske ville ha valpar. Så att hon kunde skriva "Tjuvparning på freestyle SM - lättlärda valpar" som rubrik på blocket.

Med dem diskningarna och Agnes brytning igår resulterade det i att vi hamnade på 9onde placering av 12.
Allas poäng och placeringar finns på SHU.SE.



Sova, igen

Försvann hem till Simon ett tag direkt efter att jag vaknade igen. Han fyllde nämligen år, Grattis! :)
Vi åt lite paj, tittade på tv och snackade lite skit.
Sen var det dags att gå hem igen. Nu är det dags att sova, igen. Uppdatering om freestyle SM kommer senare. Jag kan avslöja att jag inte kom sist iaf ;).

Så kan det gå

Vilken dag, vilken stress! Men ni får vänta ett tag till innan ni får höra  min historia. Nu ska jag nämligen sova en liten stund innan dagen fortsätter!


Natti natti!

Nej, nu är det verkligen dags att sova snart. Ska upp tidigt och orka ännu en SM dag. Ska bli roligt att se de andra ekipagens program. Själv är jag inte riktigt taggad inför mitt eget. Men jag kommer vara där och göra det bästa av situationen.
Mitt andra program är ju trots allt till för att roa publiken och det ska jag se till att göra också!


Someday

Idag bjuder jag på en gammal goding. Utan att säga mer än så.



Freestyle SM, dag 1

Dagen idag har varit en stressig dag och morgon dagen kommer att vara lika stressig den också. Freestyle SM började ju idag, så jag var rejält nervös. Iaktog noggrant övriga ekipage som deltog. Kom på mig själv i slutet av starten innan mig att jag kanske att det snart var min tur och att jag kanske borde börja värma upp. Inte hade jag lång tid på mig innan det var min tur att inta planen.

Väl på planen bjöd vi på ett hackigt och osäkert program. Inte var det konstigt heller, för när jag väl kommer av planen så kommer jag på att jag glömt rasta henne innan. Så det var bara att kuta in i skogen för att låta henne kissa och bajsa. Bajsnödig var hon, det såg hon till att påpeka för mig.
Det var en riktig onödig miss av mig, på SM och allt. Men å andra sidan så är tävlingen inofficiell, så resultaten reggas inte ändå. Känns bara som en rolig grej att vara med på SM, det är inte direkt så att jag satsar på landslaget! Även om jag skulle vilja, så har faktiskt Nikita inte vaccinerats mot rabies.



Efter SM så anordnades en officiel freestyle tävling. Endast en person hade anmält sig till klass III. Jag hade inte gjort det, då jag ville satsa på SM. Men eftersom resultatet blev som det blev så efteranmälde jag mig på plats till den tävlingen. Det gjorde även Agnes. Så plötsligt var det tre starter i klass III.

Där gjorde jag och Nikita mycket bättre ifrån oss (även om jag glömde rasta henne innan igen..). Vi slutade ändå på en 3:e plats och fick med oss en fin rosett hem. Minns jag inte fel så var det ganska jämnt i poängen?

Jag är riktigt nöjd med dagens resultat, trots dålga resultat. Det viktigaste är ändå att jag har lärt mig någonting.
Jag hoppas på en bättre prestation imorgon, så att folk inte kommer ihåg det sämsta av oss!



Jag idag, fotat av Anna Stålhammar

Brittan

En video jag älskade när jag var yngre. Så speciell är den väl inte direkt, men jag tyckte att den var riktigt cool.


Ont, det gör ont..

Träningsvärk i båda benen och ont gör det! Fast det är väl inte så konstigt, efter den här häktiska dagen. Hoppas att det går över till imorgon..


Överallt och ingenstans

Phew, vilken dag! Jag har varit överallt och ingenstans.
Dagen började med att jag skulle till veterinären. Väl framme vid busshållplatsen ser jag hur bussen åker iväg, nästan som att den pekar FU åt mig. Nä, där var det bara att ringa och boka en ny tid. Istället tar jag en tur inne i centrum och köper skivor, så jag kan bränna ner låtarna inför helgen.

Mitt i all stress hade jag glömt alla hundpapper på skolan. Så jag ringer Evie som får leta igenom hela mitt rum, utan att hitta någonting. Inte var det konstigt heller, för de låg precis vid datorn i vardagsrummet.

Väl hemma äter jag lite, bränner skivorna, går ut med Muscot och tar det lugnt. Tills det är dags att röra sig mot bussen. Andra försöket att ta sig till veterinären - och lyckas.

Väl där tar de skrap-prov på hennes sår för att kolla om hon har små egna husdjur. Icke, det hade hon inte. Istället tror de att det är ett resultat av en allergisk reaktion (som var min misstanke från början). Jag får recept på medicin och en återbesökstid om en vecka, reaktionen kan nämligen bli värre än vad den redan är.

Utmattad åker jag hem. Tar svängen förbi apoteket för att hämta ut medicinen. Nähädu, för någonting sådant hade de inte på lager, det får jag vänta med tills på måndag innan jag kan hämta ut.

Hemma igen, tar det lugnt, ringer lite samtal och går ut med Muscot. Sen är det dags att åter igen röra sig mot bussen. Nu till Ågesta för veterinärbesiktning inför SM.
Tydligen har Nikita haft av höger nedre hörntand. Det var lite spänande, för det hade jag ingen aning om. Hur kan jag ha missat någonting sådant, måste ha varit nyligen. Eller är det någon annan som har märkt nåt? Nu vill jag veta!

Nu är jag hemma för sista gången, blev en tur till ute. Men det var bara en tur runt i området med Simon och Muscot. Snart ska jag sova, men först har jag lite småsaker att ta hand om. Efter dagens stress, så längtar jag verkligen efter sömn!



Fokuset hon hade då, skulle jag kunna döda för i helgen!


En kärlekshistoria

Det är ingen hemlighet att jag älskar Taylor Swifts videos. Dagens video är ännu en av hennes. Denna gång är det till låten "love story". Underbar video till en underbar låt.



Back to the vet

Plötsligt har jag inte energi till någonting. Förra fredagen var jag hos veterinären med Nikita och nu är det dags igen. Hon har utslag över hela nosen och upp i öronen. På nosen har hon kliat upp ett stort sår, eller så har det spruckit upp, som även har blivit infekterat.
Jag hoppas inte att det här äventyrar vårat deltagande i SM..

Jag har en tid bokad imorgon bitti för att kolla upp felet. Jag hoppas jag får svar relativt snabbt, då det är veterinärbesiktning inför SM på eftermiddagen.

Freestyle SM = stress!

Jag känner att jag blir mer och mer stressad ju närmre jag kommer Freestyle SM. Jag har ett program av två som är färdigt, det andra har jag bara kommit halvvägs på. Det känns som att jag inte kommer någonstans. Ska snart fortsätta arbetet på andra programmet, men det känns som att jag bara stressar ihop någonting. Det blir inte så bra som jag gärna vill att det ska vara.
Något positivt är iaf att jag börjar få ihop rätt outfit för program nr 2, bara några detaljer som fattas. Men det går att ordna. Det svåraste är iaf fixat, så på den punkten går det frammåt.

Men å andra sidan, så tror jag att jag oroar mig för mycket. Egentligen borde jag köra på som vilken tävling som helst. Det är det jag vill. Men nu när det är en så pass stor tävling där bl.a. publiken väntar sig lite mer så kan jag inte slappna av helt. Jag vill bara hitta ett lugn inför tävlingen!



Våran senaste tävling i Bro, 12 september


Thinking of you

Dagens musikvideo är till Katy Perrys - Thinking of you. Jag grät första gången jag såg den och jag blir fortfarande ledsen av den. Dessutom är Matt Dallas en riktig godbit.
Jag erkänner: jag har en svaghet för mörkhåriga män med ljusa ögon.







Edit: Hittade precis första versionen till låten. Den har jag aldrig sett. Inte alls  så bra som andra versionen!


Ny mobil sökes

Oj. Jag råkade visst försova mig. Så jag missade en lektion idag. Fan också! Jag måste verkligen fixa en ny mobil, mina högtalare på mobilen strejkar nämligen. Det betyder att jag bara får en vibration som väckarklocka och det är inte direkt någonting jag vaknar av..

Dags att ta mig upp ur sängen och äta frukostlunch.

Ny kategori!

En ny kategori kommer lastad! Här kommer jag att lägga upp musik, först och främst med musikvideos som jag gillar extra mycket. Sen kan det hända att jag bara lägger upp för låtens skull.

Dagens musikvideo har jag älskat sen första gången jag såg den. Den har verkligen det där extra. Jag måste erkänna att jag får tårar i ögonen varje gång jag ser den!




Dags att köra på igen!

Nej, jag vet inte vad jag tänkte.. Varför skulle jag vilja ha en stor blogg. Jag har bättre saker för mig här i livet. Nu kör jag igång med bloggen igen. Kommer bli lite ändringar och så, på design och innehåll. Och jag kommer bara att blogga för mitt egna intresse. Sen om ni råkar finna det intressant så ser jag det bara som ett plus!