Vad vill jag?

Vart vill jag komma med min blogg? Vill jag att den ska vara liten och bara intressant för mina vänner? Eller vill jag att många fler ska vara intresserade av att läsa den? Det är mina tankar kring bloggen just nu. Jag har ingen aning om vad jag vill med den längre. Just därför är det väldigt dött här just nu ..

Sentimentalt ..

Jag börjar redan tröttna på skolan igen. Inte på pluggandet, inte på folket, inte heller på allt som händer här, men på avståndet från stan. Jag gillar verkligen inte pendlingen hem och tillbaka hit igen. Speciellt inte efter i fredags på den äckligt fulla bussen. DET var verkligen inte roligt. Att trängas på en buss, med två hundar och packning. Speciellt inte när ena hunden redan är stressad av bussresor. Sen dess har jag panik över att åka hem på helgerna igen.

Det känns inte som att jag har ett "normalt" liv längre. Jag saknar all social kontakt med alla hemma i stan. Jag hatar att vara fast här ute. Jag vill kunna träffa annat folk än de som går på den här skolan. Inte för att jag har någonting emot dem, men jag vill verkligen träffa alla vänner hemma.

Jag blir galen på den här känslan!
What to do?

Bra hunddag

Idag har verkligen varit en bra dag, speciellt för hundarna. Sov ju över hos Annie i Huddinge. Där har Muscot fått springa på deras tomt halva dagen. Nikita har fått träna ett speciellt trick också, som ska användas nästa tävling - tittut. Tips från Annie (Tack!). Säg till om ni vill se bild eller se det "live"!

Från Annie fick jag skjuts med Malin och hennes mamma till Farsta och därifrån tog vi pendeln till Bro och buss till skolan. Någonting som är riktigt påfrestande för Nikita, det blir en sån hög stress, speciellt med buss. Vilket vi verkligen jobbar på.

Väl på skolan behövde jag inte vänta länge förens Natalie kom hit. Då gick vi ut på promenad med en Rottweiler blandning. Vi gick ner till vattnet och lät dem bada och leka. Nikita gillade verkligen den där hunden, det var så härligt att se! Så länge sen som hon verkligen lekte med en annan hund. Förhoppningsvis får Natalie ha den hunden permanent här på skolan!

Nu är både hundar och jag trötta. Hundarna har deckat för länge sen och det dröjer inte länge förän jag också gör det!

Imorgon ska jag fortsätta träningen med Niki. Vi har en hel del trick som vi är på gång med. Nu satsar jag stenhårt på hennes freestyle!

Uppvisningshelg

Självklart så dog datorn igår precis när jag höll på att skriva nedanstånde inlägg. Men nu skriver jag klart det och publicerar det..

Ja, då var uppvisningarna över och det har gått bra för båda mina hundar.
Men jag är själv stressad över kommande tävlingar. Jag känner att jag inte riktigt är redo för freestyleklass III. Tävla kommer jag att göra ändå, men jag ser det mer som en rolig grej mer än att jaga poäng. Nikita är ju trots allt första blandrasen som fått uppflytt till högsta klassen! Jag vill göra ett bra intryck, men vi har en hel del att jobba på innan jag är redo för den klassen.

Tycker det är tråkigt att ingen filmade mig och Nikita när vi tävlade i Motala. Jag vill så gärna kolla på det programmet. Speciellt för att se hur vi kan förbättras. Sen vill jag gärna ha kvar det, så jag kan titta på och minnas. Det är jag besviken på.

Hemma för stunden

Somnade direkt när jag kom hem från skolan idag. Det var inte direkt någon rolig resa hem. Det började med en fullpackad buss, som bara packades ännu mer. Så kan det gå på landet när det bara går ett fåtal bussar om dagen.

Imorgon ska jag upp tidigt för att åka till Huddinge. Där ska våran hundgrupp ha uppvisning i samband med en loppmarknad. Tar med mig båda hundarna för en gångskull. Ska nämligen sova över hos Annie (som har fixat denna möjlighet). Därefter blir det nog så att jag åker till skolan. Så jag verkar ju inte bli långvarig hemma den här helgen.

Hemliga planer

Skön skoldag idag. Har precis slutat för dagen. Har påbörjat två nya kurser idag: Samhällskunskap och Fårskötsel
Ska snart ut på en promenad med hundarna, eller om jag tar och tränar med dem istället, hmm..

Ikväll ska vi ha ett möte iaf. Vi är några vänner som har gått ihop och har en jättebra idé som vi vill få med skolan på. Det kommer nog inte bli några problem, men vi behöver lite planering först. Första mötet blir av ikväll. För tillfället håller jag det hemligt, men tids nog kommer ni att få veta. Har stora förhoppningar på mötet och tror att det kan gå riktigt bra.

Imorgon ska man åka hem igen också. Det längtar jag inte efter. Jag hoppas att det går smidigt på buss och tunnelbana med hundarna och packningen.

Är riktigt ledsen just nu ..

Nu är jag så besviken att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Har försökt höra av mig till en vän (x), som inte har svarat. Har inte hört av X på hur länge som helst nu. Jag har varit så orolig! Har kollat Xs hemsida samt blogg regelbundet, men det har inte varit någon uppdatering på någonting av det.
Så gick jag in på Xs blogg idag. Där ser jag att Xs har hoppat av utbildningen X gått och gör annat instället
Varför får inte jag veta någonting för? Jag trodde vi var bättre vänner (?).

Så snälla, om du ser det här, hör av dig!

Skön skolstart!

Nu kan jag äntligen ta en lugn stund och samla mig framför datorn. Har varit ett par riktigt roliga dagar nu med skolstarten. Det känns som att 2:an kommer att flyta på bra! Men jag har fortfarande ångest inför att åka hem kommunalt, samt att man ska ta sig hit kommunalt. Blir så stressigt med två hundar och packning. Dessutom kan Nikita stressa upp sig rejält. Självklart tränar vi på det och det har blivit mycket bättre!
Pappa har sagt att han ska försöka hämta mig så ofta som möjligt också på fredagar. Så det hoppas jag att han håller!

Snart ska jag ner till middagen, sen blir det träning med hundarna samt en långpromenad. Ska hinna med att plugga också hade jag tänkt. Ingen stress med pluggningen, det ska vara klart nästa vecka, men jag vill göra det så fort som möjligt så att det inte blir en stress sen. Inte är det en så stor uppgift heller. Ska bara skriva en kort presentation av mig och vad jag har för mål med Engelska B . Självklart på engelska då, så ska vi ta det muntligt på nästa lektion.

Det skönaste med att gå Engelska B kursen är att jag slipper vara med på Engelska A lektionerna - som är 3 gånger i veckan. Mer tid åt annat alltså! Det gillar jag verkligen!

Packar .. igen!

Det är packning på gång. Känns som att det har blivit mycket sådant den här sommaren. Men nu är det sista gången. Flyttar nämligen in på internatet igen imorgon, sen börjar skolan på tisdag.
Har inte tid att packa imorgon, så jag måste göra det nu. Pappa kommer nämligen hit tidigt på morgonen och plockar upp mig, min packning och hundarna. Först ska vi åka till landstället och vara där ett tag. Han hade lite saker att göra. Så när han är upptagen tänkte jag passa på att duscha och träna samt promenera med hundarna. Jag hoppas att få lite gjort med dem innan vi kommer till skolan.

När papppa sedan är klar med vad han nu skka göra, så åker vi givetvis till skolan. Jag  har ingen aning om vilken tid vi kommer ut dit. Men jag hoppas att det är rätt tidigt ändå. Vill hinna hälsa på lite folk innan det är dags att sova.
Jag vet att båda mina hundar kommer att bli helt tokigt glada över att komma tillbaka till skolan. Förhoppningsvis har de inte överdrivet mycket energi då utan kan lugna ner sig rätt snabbt ändå.



Vi har iaf fint runt omkring själva skolan. Tur det ..

Protokollräknare och tävlingsplaner!

Är hemma efer en stressig dag. Hjälpte som sagt till på en freestyle tävling på Österåkers BK. Fick det ärofyllda jobbet som protokollräknare. Fick sitta uppe i klubbstugan och räkna ihop resultat på protokollen.  Så jag fick inte se någonting av den officiella delen av tävlingen. Satt helt själv och räknade matte - inte kul, inte kul! Aldrig mer protokollräknare!

Den inofficiella godisdelen fick jag däremot ta del av och det är väl bättre än ingenting! Efter det var det bara att hjälp till att städa upp.
Men jag fick syn på agilityhindrena en bit ifrån, så jag smet iväg dit och tränade med Muscot. Han var verkligen med och älskade det! Han gjorde några ärevarv och sprang runt på några hinder själv. Det är en glad hund! Bra träning blev det också. Agility är verkligen det jag kommer att satsa på nu! Han har det verkligen i sig. Freestyle kommer vi fortfarande att köra, fast främst satsa på agilityn. Istället koncentrerar jag mig främst med Nikita inom freestylen. Nu när vi är uppe i klass 3 vill jag verkligen visa vad vi går för! Två tävlingar är redan inplanerade för henne, varav hennes debut i klass 3 blir 12 september i Bro-Håbo!


Bästa Nikita! Nu ska vi verkligen visa vad vi går för i freestyle klass 3!

Chilling in Åkersberga!

Är hemma hos Natalie och spelar spel på facebook. Går inte alls bra. Har varken tur i spel eller kärlek .. c(:
Imorgon ska jag hjälpa till på en tävling som Österåkers HU har arrangerat. Så jag ska upp hyfsat tidigt för att hinna dit.

Nej, nu ska vi sova va.
Nattinatti!

Kvällsplaner

Just nu är jag på väg in i duschen. Ska fixas lite mer med mitt hår! Det ska bli 'perfekt' !

Ikväll ska jag hem till Natalie och sova över. Men innan jag åker har jag några saker som jag måste fixa först. Till exempel måste jag ringa pappa och kolla om han kan skjutsa mig och mina saker till skolan på måndag. Jag hoppas fortfarande att han kan. Annars kan det bli ett problem!

Men först upp:  Duschen!

Packningsproblem

Sitter och gör en packlista inför skolan. Slåss med den eviga frågan: Vad ska man lämna hemma och vad ska man ta med till internatet? Hur gör jag det smidigast så att jag slipper så mycket packning som möjligt till helgerna när jag ska hem! Jag vill ju få med mig det mesta nu på en gång, när jag väl får hjälp med bil och allt.

Har ni tips så blir jag bara glad om ni delar med er!

Åter till listan..

Tack Natalie!

Inte hann jag till stan i dag inte. Eller, jag var på väg och precis när jag hoppade av bussen i gullmarsplan så började det regna samt hagla, så jag vände på en gång..
Väl tillbaka i Tyresö så hämtade David upp mig och Muscot. Vi åkte hem till honom, åt pizza, tittade på film (Död Snö - usel film, måste jag säga. Fast den fick mig att skratta ett par gånger!), sen tittade vi på True Blood och tog en öl. Jag klarade det! Inga cp-ryck. Jag var lugn och glad hela tiden.
Tack Natalie för stöttandet <3.

Ang. håret så är jag inte riktigt nöjd än. Men det ser mycket bättre ut nu än vad det gjorde innan! Det krävs nog inte mycket till för att jag ska gilla det, så att jag kan visa upp det :).


Planer hela dagen



Nu är det frukost på G. Äter mannagrynsgröt och fy tusan vad det är gott. Älskar gröt! :)
Ska strax försöka fixa till mitt hår, helt själv dessutom. Det är första gången jag gör det helt själv, så jag hoppas det går bra. Men jag ska ju bara fixa till lite ojämnheter, så det ska nog gå bra.
Efter det rör jag mig in till stan en snabbis, för att showa med vänner och hundar! Vi får se när jag hinner dit och hur länge jag kan stanna. För efter det ska jag träffa David. Det var ett tag sen nu och jag hoppas att jag klarar av det. Men who am I kidding, jag är ju superwoman, det klarar jag lätt!

Eller .. ?


Citat

Att vara, eller inte vara? Det är frågan!

En seriemördare jag älskar

Wow!
Såg precis sista avsnittet av säsong 3. Vi pratar Dexter nu, om du inte förstod det. Jag gillade den här säsongen. Jag skrattade högt flera gånger. Det blev bara bättre för varje avsnitt. Jag grät till och med lite till de två sista avsnitten. Många känslor fick helt enkelt visa sig under min tid med Dexter.
Nu vill jag bara kasta mig på den senaste säsongen, men det får vänta ett tag till.

Ni som väntar på ett nytt avsnitt varje vecka, väntar verklligen på någonting gott!


Nytt x2

Nu är håret klart. Men jag är inte riktigt nöjd. Det blev bättre än vad jag trodde att det skulle bli, men det behövs lite till.
Funderar på om jag ska be Evie fixa det imorgon innan kräftskivan som hon ska hålla i. Det blir nog lite tajt inpå, men jag hoppas att håret klarar sig.

Innan jag ska ut med hundarna en sista gång, ska jag titta på ett avsnitt av Dexter. That's right, jag har nu resten av avsnitten på datorn. Har en känsla av att jag kommer att sitta uppe ett tag.. :)

Mysigt med regn?

Lyssnar just nu på regnet. Tur att jag redan har varit ute och tränat med hundarna. Det är mysigt att sitta inne och lyssna på regnet. Men varför är det så mysigt? Är det för att man njuter av att man inte är ute? Att man slipper bli ofrivilligt blöt? Vad har ni för tankar?

Jag väntar just nu på att mamma ska komma hem från en kompis. Jag köpte hårfärg igår och det ska hon hjälpa mig med idag. Om det blir bra, så visar jag upp resultatet senare. Annars visar jag upp det senare, när jag har fixat till det!

Dexter, my man!

Allt som skulle har blivit gjort idag, har blivit gjort. nu sitter jag här med en påse chips och en flaska coca-cola och tittar på nerladdade avsnitt av Dexter. Jag älskar att vara före andra, haha. Det värsta jag vet är när jag är efter alla andra med saker. Det händer ganska ofta, så jag passar på att vara före när jag har chansen.
Nu börjar det dock bli dags att ladda ner nytt. Det jag tittar på nu är det sista, sen har jag sett alla jag har laddat ner. Men jag är riktigt sugen på mer. Det är där jag är som det är som bäst i hela säsongen :>


Nyvaken med regn i huvudet

Nyvaken och lyssnar på regnet som faller utanför. Idag har jag inga speciella planer. Förutom att gå ner till centrum och lämna tillbaka 2  filmer som jag och Natalie hyrde i förregår. När jag är i centrum tänkte jag passa på att köpa hårfärg. Det var länge sen jag gjorde någonting med mitt hår nu. Det är dags att förändra igen.
Annars blir det väl lite hundträning som vanligt.


Hej, nytt!

Jag var tvungen att göra någonting åt designen. Det har sett likadant ut tillräckligt länge! Men designen som är nu är bara tillfällig. Det är bara någonting jag slängde ihop för att kunna ändra (Jag vet att förra var mycket snyggare än den här). En snyggare design kommer inom en snar framtid :).

Just nu vill jag att mina läsare ska kunna  se på en gång om jag har uppdaterat eller inte. Istället för att behöva scrolla ner.  Det är mitt största mål för nya designen. Sen är det självklart andra saker som kommer fixas också.

Håll utkik! ;)

Jag <3 tävlingar



Jag älskar tävlingar! Hos PomPom kan man nu tävla om denna påshållare. Riktigt gullig är den ju! Tävlingen avslutas söndag 30 augusti kl 24
Jag vill vinna! :)

Bästa sommarlovet hittills <3

Inte mycket kvar av sommarlovet nu. Jag har hunnit med en hel del och jag måste säga att det är den bästa sommaren jag någonsin varit med om. Många mål uppfyllda!

Men nu är det bara en vecka kvar och jag vill hinna med att göra någonting mer av lovet. Någonting roligt att avsluta ett härligt lov med. Visst, på fredag är det dags för ännu en uppvisning med hundarna i kungsträdgården och på söndag ska jag hjälpa till på en freestyle-tävling i Åkerberga, som Agnes anordnat. Så jag har ju fortfarande roliga saker att  se fram emot  innan lovet tar slut.

Men jag funderar på om man kanske ska ta och  fixa en grillkväll eller någonting på måndagen när man får komma tillbaka till internatet. Grilla nere vid sjön och ta ett kvällsbad eller någonting. Någonting sådant vill jag göra. Vilka är på? :)



 


Allt för lite uppmärksamhet

Är det någonting jag inte tycker om, så är det folk som gör allt för lite uppmärksamhet. Som fjortisarna som hänger i centrum, speciellt moppe-pojkarna. Hur jävla intressant kan det egentligen vara att åka runt på en area av 50x50 meter på sina irriterande moppar som låter så förjävligt att man kan bli döv? Var är nöjet i det hela? Snabbaste och mest irriterande sättet att komunicera med sina kommpisar som är utspridda på den lilla ytan? Kanske är det han som har den ljudligaste moppen som får alla tjejer?



Eller, ta dessa fjortisar som sitter längst bak i bussen och försöker låta så mycket som möjligt. En typisk fredag, eller lördag på bussen. Eller ännu coolare, på en vardag! Gärna stupfulla. Vill de kommunicera med kina, eller vad håller de på med?

Eller folks som skriker random saker på stan. What's your problem? Nu menar jag inte de som skriker om att gud älskar alla och att vi borde sluta synda - de är det ju seriöst någonting fel på, så de har någonting riktigt att skylla på. Nej, nu menar jag de som skriker och håller på för att få uppmärksamhet.

Det finns många exempel på attentionwhores, men tid att gå in på alla störiga idioter har jag inte tid med. Inte heller har jag någon lust att slösa någon mer tid på dem. Ni borde ändå förstå min poäng vid det här laget.

Jag vägrar att ge personer som tigger om uppmärksamhet någon som helst uppmärksamhet, varken positiv eller negativ.


Vad jag har gjort och vad jag gör nu

Jag har haft kompisar över nu flera dagar i sträck och jag har inte kännt att det är särskillt schysst att sitta vid datorn när de har varit här. Först  var Evie här, sen Natalie. Men nu är jag tillbaka och ska ta det lugnt ett par dagar. Fokusera mer på mig och hundarna. Nya trick tränas med Nikita så att vi platsar i klass 3 i freestylen som vi så underbart kämpade oss upp till i Motala.

Just nu håller jag på att fixa en hemsida för mig och hundarna, så jag har ett ställe att fokusera på oss och visa upp oss på.

Tävla för fullt!

(Varning! Långt inlägg)

Ni som undrar vart jag var och vad som hände 24-26 juli, kommer nu att få svar.
Om ni inte har läst det tidigare så var jag i Motala. Jag, Agnes, Annie, Anna och Malin åkte tillsammans. Vi åkte på fredagen den 24:e juli. Tåget gick från centralen klockan 19:15, framme i Motala var vi sent på kvällen. där började vi med att sätta upp våra tält (som tog ett bra tag - tills vi fick hjälp av Per). Sen satte vi oss på verandan och var uppe till sent.

Sedan var det dags att gå upp tidigt på morgonen efter. För att anmäla sig och lämna skivor. Sedan körde tävlingen igång vid halv tio.

Lördag
Förmiddagens resultat:
*= uppflytt

Klass 1

6:a  
Springlet Back in Business   
Kleinspitz
S61111/2007
Nathalie Isacsson
Tyresö HU
77.50
(41.75)
*

10:e
Sunny-Hill´s Night Fall            
Shetland Sheepdog
S69621/2007
Malin Malmberg   
Tyresö HU
72.00
(39.25)
*

18:e
Mog-Ur\'s Mr Gross                
Mudi
S34718/2008
Anna Stålhammar
Skarpnäck HU
57.00
(24.25)

klass 2

3:a  
Zkarabi\'s Fantomen               
Papillon
S42668/2006
Agnes Mohlin        
Österåkers HU
65.00
(31.00)

Klass 3

1:a  
GK VALLH PR FSD2 Pelle   
Border Collie
RegV1419/2003
Agnes Mohlin         
Österåkers HU
90.25
(47.00)




Lördag
Eftermiddagens resultat

Klass 1

8:a  
Springlet Back in Business    
Kleinspitz
S61111/2007
Nathalie Isacsson 
Tyresö HU
79.00
(41.50)
*

10:e
Ignorabimus                             
Blandras
TAVLIC001654
Nathalie Isacsson 
Tyresö HU
77.00
(41.00)
*

15:e
Mog-Ur\'s Mr Gross                 
Mudi
S34718/2008
Anna Stålhammar
Skarpnäck HU
72.50
(39.25)
*

18:e
Benny                                        
Blandras
TAVLIC001439
Annie Björklund    
SBK
Stockholms avd
70.25
(35.75)

Klass 3

1:a  
GK VALLH PR FSD2 Pelle    
Border Collie
RegV1419/2003
Agnes Mohlin       
Österåkers HU
88.00
(45.75)



Jag var överlycklig över att ha fått uppflyttningspoäng med båda mina hundar. Speciellt med Nikita (ignorabimus), eftersom det var hennes debut! Dessutom har vi våra problem som vi jobbar på. Så  jag valde att flytta upp båda två till tävlingen dagen efter. Det gjorde även Anna och Malin.


Söndag
Förmidagens resultat:

Klass 1

13:e
Benny                                      
Blandras
TAVLIC001439
Annie Björklund       
SBK
Stockholms avd
70.00
(36.75)

Klass 2

6:a  
Sunny-Hill´s Night Fall           
Shetland Sheepdog
S69621/2007
Malin Malmberg       
Tyresö HU
59.75
(32.00)
         Springlet Back in Business  
Kleinspitz
S61111/2007
Nathalie Isacsson    
Tyresö HU

(Brutit) 
 Mog-Ur\'s Mr Gross
Mudi
S34718/2008
Anna Stålhammar
Skarpnäck HU

(Brutit)
(Då det var för varmt för Muscot, så ville han inte jobba. Så jag valde att bryta)


Söndag
Eftermiddagen

klass 2

1:a  
Ignorabimus
Blandras
TAVLIC001654                      
Nathalie Isacsson    
Tyresö HU
81.75
(43.75)
*

6:a  
Zkarabi's Fantomen               
Papillon
S42668/2006
Agnes Mohlin
Österåkers HU         
69.00
(32.25)
       Springlet Back in Business    
Kleinspitz
S61111/2007
Nathalie Isacsson    
Tyresö HU

(Brutit) 
(Fortfarande för varmt för Muscot, han sprang iväg för att söka skugga, så jag valde att bryta igen)

Klass 3

5:a  
GK VALLH PR FSD2 Pelle   
Border Collie
RegV1419/2003
Agnes Mohlin
Österåkers HU         
76.00
(35.75)


Överlycklig över att Nikita vann klass 2 och att vi fick uppflyttningspoäng till klass 3. Hennes andra tävling och nu är vi uppe i högsta klassen! Ingen var gladare än jag (om inte Agnes var det :O?) Så nu är det hårdträning med Nikita som gäller. Snart startar vi i klass 3! Det var jag inte alls beredd på.


Överaskning till hunden!



Jag är med och tävlar om ett hemligt paket från Tasslyckan!
Tävlingen avslutas den 21 augusti, så du hinner också delta i tävlingen. Så passa på! :) 
Självklart vinner man någonting för hunden.

Jag som älskar överraskningar!


Hemma igen

Nu är alla resor avklarade så jag har tillgång till dator igen. Dags att ta itu att uppdatera det som uppdateras ska. Aktivt blir det från och med nu i bloggen igen! Jag vet att ni har saknat mig! ;)